2013. május 30., csütörtök

Kert mustra

Az időjárás miatt a szulákok meglehetősen terjedésnek indultak, de mivel folyamatosan esik az eső és hideg van, ezért jelenleg nem tudok túl sok mindent tenni ez ellen. Remélhetőleg hamarosan alább hagy a csapadék és végre kisüt a nap.

A cukkinit és a spárgatököt 3X vetettem újra idén így már nem is tudom valójában hol mi kelt ki. Remélhetőleg mindkettőből lesz. Ha ez nem lenne elég mindegyik tökféle rágott sziklevelekkel jött a világra, gyanítom valaki odalent kóstolta elő őket.



2013. május 28., kedd

Kakaós csiga

Imádom a kakaós csigát, még sosem csináltam ezért a facebookon kértem receptet, hátha esetleg valaki tud valami csodareceptet. Jöttek is a receptek se szeri se száma...Így hát alaposan végig gondolva erre esett a választásom, mert nagyon megtetszett a kép alapján...Ízre isteni, viszont kicsit vékonyra nyújthattam a tésztát, mert elég ropogósak lettek.


Kakaós csiga

2013. május 17., péntek

Üstökös

Négy fal közé zárt este
lett a mikrokozmoszunk
itt keringünk egymás körül
fényesen súrlódva
ám boldogan ütközünk

emlékszem
valahogy így volt régen is
csak apám üstökös lett
és kirepült házunk ajtaján
(szemben volt egy bár
oda jártak a csillag cimborák)
mi anyánk körül forogtunk felgyorsulva
bár fénye kissé megkopott
(sápadttá tették az évek)
de közben a vonzása lett
még nagyobb


2013. május 3., péntek

Bodza és Akác szörp


Bodza és akác virág szörp készült. Bodza virágot lehet még szedni, akácot már nem biztos, valószínű a sok esőtől lerohadt már a fáról. A karamelltől szép színe lesz.

Bodza szörp készülőben