Rántott karfiol |
Hozzávalók:
Egy nagy fej karfiol
2db babérlevél
1kk kömény
egész bors
őrölt bors
só
liszt
2-3 tojás
morzsa
olaj
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedem, megmosom majd felteszem főni sós-babéros-köményes-borsos vízben. Közben előkészülök a panírozáshoz, a tojást felverem egy kevés sóval és borssal, a lisztet és a morzsát kiporciózom. A karfiolt roppanósra kell főzni, vigyázni kell, nehogy túlfőjön mert szétesik panírozáskor. miután elkészült leszűröm és hideg vízzel átöblítem. Kis hülést követően elkezdem panírozni és mehetnek is be az olaj sütőbe vagy bő olajos serpenyőbe. Fontos, hogy az olaj jó forró legyen, így a panír nem fogja megszívni magát. Aranybarnára sütöm a rózsákat és egy papírtörlőn leitatom. Jól kombinálható rántott gombafejekkel, tartár mártással és rizzsel tálalva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése