2011. január 31., hétfő

Virslis lángos

Na végre van időm írni. :)

Hozzávalók:
200 g rétes liszt
200 g finom liszt
25 g élesztő
1 ek vaj vagy olaj

1 dl tej + 1 kk. cukor
víz
1 ek. tejföl vagy kefír

virsli (most 3 pár)

Elkészítés:
A tejet és cukrot összelangyosítom majd hozzáadom az élesztőt és felfuttatom.
A tésztához való alapanyagokat beleteszem a kenyérsütő üstjébe és dagasztó programra kapcsolom.
A tésztához addig adagolom a langyos vizet amég a kenyér tésztától kicsit ragadósabb tésztát kapok.
A virsliket félbe vágom. Ha a tészta megkelt vizes kézzel markonyi tésztákat tépek és belecsomagolok 1-1 fél virslit. A végén a tésztából szokott maradni, abból sima lángost sütök.
Bő forró olajban 3-5 perc alatt készre sütöm őket. Tejföllel, fokhagymás tejföllel isteni.
Virlis lángos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése