Hozzávalók:
200 g rétes liszt
200 g finom liszt
25 g élesztő
1 ek vaj vagy olaj
só
1 dl tej + 1 kk. cukor
víz
1 ek. tejföl vagy kefír
virsli (most 3 pár)
Elkészítés:
A tejet és cukrot összelangyosítom majd hozzáadom az élesztőt és felfuttatom.
A tésztához való alapanyagokat beleteszem a kenyérsütő üstjébe és dagasztó programra kapcsolom.
A tésztához addig adagolom a langyos vizet amég a kenyér tésztától kicsit ragadósabb tésztát kapok.
A virsliket félbe vágom. Ha a tészta megkelt vizes kézzel markonyi tésztákat tépek és belecsomagolok 1-1 fél virslit. A végén a tésztából szokott maradni, abból sima lángost sütök.
Bő forró olajban 3-5 perc alatt készre sütöm őket. Tejföllel, fokhagymás tejföllel isteni.
Virlis lángos |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése