2011. június 20., hétfő

Újhagyma leves

Úgy csinálom mint a hagymalevest, de itt a hagymát épp csak 1 percet párolom.


Hozzávalók:
3-4 szál újhagyma
2 liter húsleves vagy (1 húsleves kocka és 2 liter víz)
2 dl tejszín

delikát
1 evőkanál vaj vagy margarin
kevés olaj

Tálaláshoz:
füstölt sajt
leves gyöngy vagy pirított kenyérkocka

Elkészítés:
A hagymákat karikákra vágom,vajon és olajon 1 percig párolom és felöntöm 2 liter vízzel. Hozzáadom a leveskockát,egy jó evőkanál delikátot, sót. 20 perc főzés után hozzáadom a tejszínt és még 5 percig főzöm.Leves gyönggyel és reszelt sajttal tálalom.
Újhagyma leves



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése