2011. június 21., kedd

Sajtos-Tejfölös Tészta

Hát mindenki csinált már ilyent azt gondolom, mondhatni nem kell bemutatni senkinek.
Erről az ételről ne csak a jól bevált trapista-sajtos jusson eszünkbe hiszen a sajtok széles választék vár minket a hipermarketek polcain.

Egy kis friss paradicsommal, paprikával finomabbá tehetjük.

Ezt a bejegyzést ötletnek készítettem, szerintem minden családban nap mint nap felmerül a kérdés:
Mit együnk ma? :)


Hozzávalók:
Tészta
Tejföl
Sajt


Elkészítés:
A tésztát megfőzöm, leszűröm majd még melegen ráreszelem a sajtot és rárakom a tejfölt esetleg friss zöldségeket szelek rá.
Sajtos tészta

2011. június 20., hétfő

Újhagyma leves

Úgy csinálom mint a hagymalevest, de itt a hagymát épp csak 1 percet párolom.


Hozzávalók:
3-4 szál újhagyma
2 liter húsleves vagy (1 húsleves kocka és 2 liter víz)
2 dl tejszín

delikát
1 evőkanál vaj vagy margarin
kevés olaj

Tálaláshoz:
füstölt sajt
leves gyöngy vagy pirított kenyérkocka

Elkészítés:
A hagymákat karikákra vágom,vajon és olajon 1 percig párolom és felöntöm 2 liter vízzel. Hozzáadom a leveskockát,egy jó evőkanál delikátot, sót. 20 perc főzés után hozzáadom a tejszínt és még 5 percig főzöm.Leves gyönggyel és reszelt sajttal tálalom.
Újhagyma leves



2011. június 7., kedd

Rántott Löncshús

Rántott párizsi után szabadon...:)

Hozzávalók:
1 konzerv löncshús (Én a pápait szeretem)
liszt
1-2 tojás
zsemlemorzsa
olaj
őrölt fekete bors

Elkészítése:
A konzervet kinyitom mindkét oldalán majd oldalra fordítva egy vágódeszkára helyezem. Az egyik oldalán elkezdem kinyomni és vastagabb szeleteket vágok belőle, majd kicsit borsozom és bepanírozva bő olajban sütöm mindkét oldalát 2-3 percig. Párolt zöldséggel,krumplival,savanyúval tálalom.
Rántott löncshús