Falu helyen rendszerint télen a karácsony előtti, illetve a januári hideg napokban a parasztháztartások egyik legnépszerűbb tradíciója, a disznóvágás vagy disznóölés. Ha már egyszer falura költöztünk mi is tervezünk adni a tradíciónak a következő hétvégén.
Az állat lefoglalva, az eszközök előkészítve, a hozzávalók beszerzése még folyamatban.
A sertést pénteken fogja a gazdája érkeztetni, és egy éjszakát fog nálunk eltölteni még eleven állapotban ugyanis így sikerült megoldani a logisztikát. Reméljük utolsó estéjét élvezni fogja nálunk.
A résztvevők a szűk család és a közeli barátok. A menüt pedig az elkészítést követően fogom feltölteni részletezve, de addig is ízelítőnek:
Reggeli:
Pálinka (iszunk a disznó egészségére)
Sült fokhagymás sertésmáj, kenyérrel
Ebéd:
Savanyú tüdőleves (ezt csak négyen szeretjük, ezért kis adagban fog készülni)
Sült húsok petrezselymes burgonyával és savanyúsággal
Vacsora:
Orja leves
Sült kolbász
Sült hurka
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése