Sertés szűz almával és sajttal töltve |
Hozzávalók:
1/2 kg sertés szűzpecsenye
4-5 gerezd fokhagyma
2 szem alma
20 dkg trappista vagy gouda sajt
3 ek. sertés zsír
só
bors
Elkészítése:
A húst megmosom, szétvágom úgy, hogy tölthető legyen, sózom és borsozom mindkét oldalát. Az almákat szintén megmosom és tetszőleges cikkekre vágom.
A Húst szétterítem és sajtot halmozok a közepére.
Az alma cikkeket is rápakolom...
Hústűk segítségével felgöngyölítem és összetűzöm. Egy tepsi alját kizsírozom és fokhagyma szeleteket vagy zúzott fokhagymát szórok az aljába. A hústekercset a tepsibe teszem és 180°C sütőben 40 percig sütöm.
Krumplipürével tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése