2013. április 23., kedd

Sertés szűz almával és sajttal töltve

Sertés szűz almával és sajttal töltve




Hozzávalók:

1/2 kg sertés szűzpecsenye
4-5 gerezd fokhagyma
2 szem alma
20 dkg trappista vagy gouda sajt
3 ek. sertés zsír

bors

Elkészítése:

A húst megmosom, szétvágom úgy, hogy tölthető legyen, sózom és borsozom mindkét oldalát. Az almákat szintén megmosom és tetszőleges cikkekre vágom.

A Húst szétterítem és sajtot halmozok a közepére.


Az alma cikkeket is rápakolom...

 

Hústűk segítségével felgöngyölítem és összetűzöm. Egy tepsi alját kizsírozom és fokhagyma szeleteket vagy zúzott fokhagymát szórok az aljába. A hústekercset a tepsibe teszem és 180°C sütőben 40 percig sütöm.


Krumplipürével tálaltam.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése