2015. július 14., kedd

Dobálós savanyúság

Savanyúság eltevés legkényelmesebb módja számomra a hordós savanyúság. Nyár elején bekeverem a levét és egy évig kiszolgál. A kertben termő zöldségeket alapos mosást követően folyamatosan lehet hozzáadni.
Hordós savanyúság


Hozzávalók:

egy 20 literes zárható vödör vagy hordó
12,5 l víz
1 l 20%-os ecet
65 dkg só
1,60 kg cukor
2 kk borkén
5 dkg timsó (gyógyszertárból beszerezhető)
3 zacskó Na-Benzoát
5 dkg citromsav
1/2 csomag mustár mag
1/2 csomag egész bors
1/2 csomag babér levél
1-2 szál torma

Elkészítés:

A hozzávalókat a hordóba adagolom, majd egy hétig minden nap megkeverem, közben már lehet adagolni a zöldségeket. A későbbiekben már csak akkor keverek rajta ha zöldség kerül bele. Hozzáadható karfiol, uborka, zöld paradicsom, káposzta szeletek, paprika, hagyma.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése