2011. december 13., kedd

Sült Pisztráng

A pisztráng nagyon ízletes hal, és nagyon kevés szálka van benne. Nincs olyan erős hal íze mint a pontynak, de mégsem egy cápaharcsa kategória. Pont jól el van találva. Hozzájutni nem egyszerű, mi is csak a Kaposváron elérhető egyetlen halboltban kaptunk. Meglepő, hogy egész elérhető áron kínálják. A párom készítette el, nagyon jól sikerült.

Hozzávalók(4 személyre):
4 Pisztráng

bors
őrölt pirospaprika
friss rozmaring
0,5-1dl fehérbor
kevés szalonna
vaj vagy olíva olaj

Elkészítés:
A halakat megmosom kívül-belül, papírtörlőn lecsepegtetem. A sóval, vajjal és a fűszerekkel bedörzsölöm (kívül-belül) és 1-2 órára berakom a hűtőbe, hogy jól átjárják az ízek. Sütés előtt a halak hasába szalonnakockákat pakolok majd, kivajazott hőálló tálba helyezem őket és aláöntöm a fehérbort.
20 percig 180 °C-on alufóliával letakarva sütöm, majd leveszem a fóliát és további 20 percig légkeveréssel sütöm, 1szer óvatosan meglehet fordítani. Krumpli salátával ettük.

Sült Pisztráng


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése