Spenótos-spárgás rakott tészta |
Hozzávalók:
3 ek olíva olaj
1 csokor spárga
2 csokor spenót levél
besamelmártás
lesütött sertés hús
1 cs fodros nagy kocka tészta kifőzve (500g)
1 kis tejföl
10 dkg reszelt trappista sajt
só
bors
Elkészítése:
A spárgát megpucoltam és 2 cm-es szeletekre vágtam. Kevés olíván elkezdtem pirítani. Miután kapott egy kis színt a megmosott spenót levelekkel pároltam tovább, sóztam, borsoztam.
Miután a spenót összeset hozzáadtam a sertés húst is. Ekkor már szépen lesült a spárga.
Egy másik edénybe besamelmártás mártást készítettem, egy harmadikba pedig tésztát főztem. A besamelt összefőztem a spárgás cuccal.
Egy tepsibe a kész besameles szószt és a kifőtt tésztát összekevertem.
A rakott tészta tetejét megkentem egy kis tejföllel és megszórtam reszelt sajttal, majd 180 °C-os sütőben aranybarnára pirítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése