2013. augusztus 6., kedd

Padlizsán krém

Két aranyos padlizsánt szedtünk le a kertből, tölteni nem volt érdemes a mérete miatt, de krémnek tökéletesen megfelelőnek találtuk.
Padlizsán krém hozzávalók



Hozzávalók:

2 kis padlizsán
2 fehér paprika
3 paradicsom
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

bors
mustár
ízlés szerint cukkini is felhasználható vagy egyéb fűszerek

Elkészítése:

A zöldségeket félbevágom és lesózom majd 200°C sütőben megsütöm őket kb fél óra alatt. (A fokhagymát betettem a paprikákba egészbe.) A paprikákból a levet kiöntöm.
A paprika és  paradicsom húsát kikaparom a héjból, a hagymákat durvára aprítom, a padlizsánt szintén kiszedem a héjából. Ezt követően a zöldségeket egy bot turmix segítségével összedarálom, majd ízlés szerint még sóval, borssal, mustárral ízesítem. Reggeli vajas kenyérhez kiváló!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése