Padlizsán krém hozzávalók |
Hozzávalók:
2 kis padlizsán
2 fehér paprika
3 paradicsom
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só
bors
mustár
ízlés szerint cukkini is felhasználható vagy egyéb fűszerek
Elkészítése:
A zöldségeket félbevágom és lesózom majd 200°C sütőben megsütöm őket kb fél óra alatt. (A fokhagymát betettem a paprikákba egészbe.) A paprikákból a levet kiöntöm.
A paprika és paradicsom húsát kikaparom a héjból, a hagymákat durvára aprítom, a padlizsánt szintén kiszedem a héjából. Ezt követően a zöldségeket egy bot turmix segítségével összedarálom, majd ízlés szerint még sóval, borssal, mustárral ízesítem. Reggeli vajas kenyérhez kiváló!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése