2013. augusztus 8., csütörtök

Fűszervaj variációk

A fűszervaj felhasználásában számtalan lehetőség rejlik. Legtöbbször húsokra kenve fűszerezés gyanánt használjuk, de megállja a helyét szendvicskrémnek is. Most az utóbbi miatt készült két féle.

Fűszervaj kakukkfűvel



Hozzávalók:

2 ek. Márkázott vaj
Friss fűszerek tetszés szerint

Elkészítés:

A vajat szobahőmérsékletre rakom fél órára, hogy ne legyen betonkemény, mert a margarinokkal ellentétben hajlamos erre. A fűszereket apróra vágom, hozzáadom őket a vajhoz és egy kiskanál segítségével jól eldolgozom és a hűtőbe teszem. Fél óra elteltével átkeverem és fogyasztható is.


Fűszervaj variációk:

1.,

fél gerezd fokhagyma
rozmaring
petrezselyem


2.,

rozmaring
kakukkfű
petrezselyem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése