2013. szeptember 16., hétfő

Köröm pörkölt

Jönnek a hűvös esték, lassan kívánjuk a nehezebb ételeket is, jönnek a disznóvágások és hasonlók. Ezt az ételt inkább ebédre ajánlom, vagy egy nagyon korai vacsira. Bográcsban vagy kuktában érdemes csinálni.
Köröm pörkölt


Hozzávalók:

3 sertés köröm (a hentes kérjük meg hogy aprítsa, mert otthon szenvedés)
2 nagy paradicsom püré vagy 4 dl paradicsom lé
3 gerezd fokhagyma
3 nagy fej vöröshagyma
2-3 babérlevél
1 lecsópaprika v. tv paprika
3 kk. majoránna
3kk. őrölt pirospaprika
sertés zsír
2 kk. kömény
víz
bors



Elkészítés:

A körmöt megtisztítjuk a szőrtől, mert a legjobb hentes üzletben is szőrös marad egy kicsit. Az ujj közöket is megkapargatjuk késsel, majd jól megmossuk. A hagymákat kockázzuk és zsíron pirítani kezdjük bográcsba vagy kuktába, ha lesült hozzá aduk pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük 1 dl vízzel. A körmöt és a többi hozzávalót is betesszük, ízlés szerint fűszerezzük és kis lángon összefőzzük 1,5 2 óra alatt bográcsba (kuktában kb. 1 óra). Szigorúan kenyérrel vagy legfeljebb sima főtt burgonyával és savanyúval tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése