Gazdag háromszögek néven is ismeretes.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 80 dkg liszt
- 2 csomag szárított élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 5 dl meleg tej
- 2 csapott evőkanál só
- 2 dl étolaj
Töltelékhez:
- sonka kockára vágva
- 2 db lilahagyma
- 1 db kukorica konzerv
- reszelt trapista sajt ízlés szerint (kb 10-15 dkg)
- 2 fokhagymagerezd
- tejföl
Tetejére:
- 2 evőkanál tejföl
- 1 tojás
- kömény mag
Elkészítés:
A tészta
száraz összetevőit összekevertem (liszt, élesztők, cukor, só) és egy vulkánt
formáztam. J
A
kráterbe öntöttem az olajat és adagolni kezdtem a meleg tejet, közben
folyamatosan kevertem a szélén a lisztet a közepe felé egy kanál segítségével.
Ha már nehézkessé vált a keverés áttértem a tészta dagasztására. A tésztát szép
homogénre gyúrtam, egy konyharuhával letakartam és egy órát kelesztettem. Közben
előkészítettem a tölteléket: a tejfölbe zúztam a két fokhagyma gerezdet, a
sajtot lereszeltem, a kukoricát átmostam és lecsepegtettem, a lila hagymákat kicsi
kockákra vágtam, a sonkát szintén felkockáztam.
Ha
megkelt átgyúrtam újra a tésztát és 2 részre osztottam. Az első tésztát
kinyújtottam szép vékonyra, megkentem fokhagymás tejföllel, megszórtam minden
jóval és szépen feltekertem. A feltekert tésztát háromszögekben felvágtam,
sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoltam, megkentem a háromszögek tetejét
tejfölös tojással és megszórtam őket kömény maggal. 200°C os sütőben 20 perc
alatt légkeveréssel megsültek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése