Rebarbarás pite |
Linzer tésztával a legegyszerűbb pitét készíteni. Minden pitémet eddig ezzel csináltam. Most rebarbarás készült, mivel a rebarbarák szára elkezdett száradni - gondolom a hűvösebb időjárás miatt - gyorsan betakarítottam a növény szárait. A szárakat kitörtem, nem vágtam, állítólag ez jobb mint a vágás.
Hozzávalók:
Tészta:
15 dkg finom liszt
10 dkg sütő margarin
4dkg cukor
1 kk szódabikarbóna
1 tojás sárgája
1 zacsi vaníliás cukor
1 kk tejföl
fél citrom leve és héja
Töltelék:
2 ek. cukor
fél citrom leve
1 kk őrölt fahéj
1 dl víz
Rebarbara szár (kb. 10 vastagabb)
Elkészítése:
A töltelék hozzávalóit egy lábosba összeforraltam addig amíg a víz elpárolgott és egy lekvár állagú masszát kaptam. A tészta hűtő hideg hozzávalóit és a száraz anyagokat összegyúrtam, folpack-ba csomagoltam és betettem a hűtőbe pihenni fél órára. Fél óra elteltével a tésztát elővettem, két nagyobb és 1 kisebb részre vágtam. A két nagyobból megformáztam a tortaforma alját és oldalát, a kisebből a tészta rácsos tetejét alakítottam ki derelyevágóval. A sütőformába helyeztem a tészta alsó és oldalsó tartozékait, jól egymáshoz nyomkodva, majd beleöntöttem a rebarbarás szószt. Ezt követően a tetejére pakoltam a rácsokat. 200 °C-os előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése