2014. január 4., szombat

Malacos Kit-kat torta

Vasárnapi coop-produkcióval készült meglepetés torta... Az interneten régóta kering a torta képe, receptet is találni hozzá jó-pár variációval, azonban mi kép alapján dolgoztuk a tartalmat a fantáziánkra bízva. Végül az alapot egy lekvárral és eperrel töltött csokis piskóta adta amelyet csokikrémmel vontunk be.

Malacos Kit-kat torta



Hozzávalók:

Piskóta:
15 dkg cukor
15 dkg liszt
2 kk sütőpor
2-3 ek. kakaópor
4 tojás kettéválasztva
kb. 1 dl hideg víz

Piskóta töltelék:
lekvár (szamóca)
gyümölcs (eper konzerv)

Csokis krém:
Dr. Oetker csokis tortakrém + 2. ek fekete kakaópor
4 dl hideg tej

11 csomag Kit-kat
Szalag
70 gr. rózsaszín marcipán massza

Elkészítése:

A piskóta tésztát a szokott módon elkészítettük és a spájzba tettük hűlni, közben megcsináltuk a tortakrémet, mégpedig nagyon egyszerűen a port belekevertük a 4 dl tejbe, majd állni hagytuk. Miután a piskóta kihűlt kb. 2 cm szélesen levágtuk körbe a szélét, hogy a kész torta ráférjen egy tányérra, majd ketté vágtuk és megtöltöttük lekvárra. A tésztát tányérra tettük és a szélét megkentük tortakrémmel, majd a félbe tört kit-kat-ekkel körberaktuk, és szalaggal körbe rögzítettük. A közepét megtöltöttük a csokis masszával, végül a már előre elkészített malacokkal díszítettük.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése