2012. augusztus 26., vasárnap

Besamel mártás

Nagyon jó alapja például a sajtos fondünek és a lasagne-hoz is nélkülözhetetlen.

Besamel




Hozzávalók:
2 ek vaj vagy margarin
2 ek liszt
fél liter tej
1 késhegynyi szerecsendió
1 csipet só

Elkészítése:
A tejet felforrósítom a mikróba, közben a vajat felhevítem egy lábosba. Ha a vaj már elég forró hozzáadok 2 ek lisztet és elkezdem pirítani. Zsemle színűre pirítom és nagyon lassan először csak fél deci forró tejet hozzáadok kevergetés közben. Fokozatosan adagolom a tejet és közben keverem( ilyenkor lehet hozzáadni a sót és a szerecsendiót). Ha az összes tejet hozzáadtam folyamatos kevergetés mellett forrásig főzöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése