A tarjával azért volt egy kis incidens, mert első körben a hentes tarja helyett karajt adott (persze ezt csak itthon vettük észre), ami elég száraz grillezéshez ezért az a fagyasztóba került, majd készül belőle valami töltött husi vagy hasonló. Második körben azért sikerült beszerezni egy másfél kiló tarját, amelyet kicsontozás után bepácoltam és pihent kb. 4 órát a hűtőben.
A pácot nem bonyolítottam túl, mert néha a kevesebb több. Pácolás előtt külön lesóztam minden egyes szeletet, ezért a pácba már nem kellett só.
Hozzávalók:
1 csokor petrezselyem zöld
mustár
Cayenne bors
egy kevés friss kakukkfű
bors
olíva olaj
Elkészítés:
A húst megmosom és kicsontozom, lesózom mindkét oldalán, majd egy kicsit kiklopfoltam. A pác hozzávalóit összekeverem és a húsokat mindkét oldalukon alaposan bekenem. Folpackkal letakarom és beteszem a hűtőbe 4 órára. Ezt követően fel a forró grill rácsra, had szokja. Ha szép barna lehet enni. :)
Köretként szeletelt krumplit és kockázott bacont csomagoltunk egybe alufóliába és a hús mellett kisütöttük, valamint készítettünk még sült hagymát szintén alufóliába.
Sajnos a kész húsokról nem készült kép, mert besötétedett mire elkészült.
Pácolt tarja |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése