Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
kb. 1 kg krumpli
2 ek tárkony
só
bors
pirospaprika
1 leveskocka
1 ek liszttel habarás
Elkészítés:
A krumplit és a hagymát megtisztítom. A hagymát apróra vágom és egy kevés olajon üvegesre pirítom, majd egy kevés őrölt piros paprikát adok hozzá és felöntöm 2 dl vízzel. A krumplit felkockázom és a leveshez adom. Fűszerezem sóval, borssal és egy leveskockát adok még hozzá. Felöntöm 1-1,5 liter vízzel. A krumpli puhulásáig főzöm a levest, majd hozzáadom a 2 ek szárított tárkonyt és 2 perc után behabarom. Tárkonyos ecettel kínálom.
Tárkonyos krumplileves |
Közelről :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése