Chilis bab |
1/2 kg sertés comb vagy lapocka hús kockázva
2 kukorica konzerv
3 vörös bab konzerv
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy ek. fűszerpaprika
1-2 db chili paprika félbe vágva
1-2 dl paradicsom lé
olíva olaj
majoranna
oregánó
bors
só
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítom és felkockázom, majd egy kevés olajon üvegesre pirítom. Hozzá dobok 1 nagy evőkanál pirospaprikát, elkeverem és felöntöm 1,5 dl vízzel . A konzerveket kibontogatom, és lemosom egy szűrő segítségével a tartalmat. Hozzáadom, a kockázott húst, a babokat, kukoricát, paradicsom levet, chili paprikákat, fokhagymákat szeletelve, fűszerezem és hagyom rotyogni amíg a hús megpuhul(30-40 perc).
chili con carne |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése