2012. október 9., kedd

Chilis bab

Egyszer volt, hol nem volt, nem kaptunk darált húst a chilis bab-hoz a jól megszokott helyünkön. Így aztán vettünk fél kiló sertés lapockát egészbe ha már ott voltunk, gondoltuk majd lesz más ebédre. De mivel már megvettük a hozzávalókat a boltba, mégis chilis bab lett, apró kockára vágott husiból. Ez úgy egy éve történt. Azóta az én chilis babom mindig kockázott húsból készül, és sokkal jobban ízlik, mint a darált húsos verzió.

Chilis bab
Hozzávalók:

1/2 kg sertés comb vagy lapocka hús kockázva
2 kukorica konzerv
3 vörös bab konzerv
2 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 nagy ek. fűszerpaprika
1-2 db chili paprika félbe vágva
1-2 dl paradicsom lé
olíva olaj
majoranna
oregánó
bors


Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítom és felkockázom, majd egy kevés olajon üvegesre pirítom. Hozzá dobok 1 nagy evőkanál pirospaprikát, elkeverem és felöntöm 1,5 dl vízzel . A konzerveket kibontogatom, és lemosom egy szűrő segítségével a tartalmat. Hozzáadom, a kockázott húst, a babokat, kukoricát, paradicsom levet, chili paprikákat, fokhagymákat szeletelve, fűszerezem és hagyom rotyogni amíg a hús megpuhul(30-40 perc).

chili con carne


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése