2012. október 1., hétfő

Ketchupos-mézes csirkeszárnyak

Sokan nem szeretik a csirkeszárnyakat, mert sok rajta a bőr és kevés a hús. Szerintem pedig a csirke szárnyán van a legfinomabb hús, még ha kevés is, nekem megéri. :)

Hozzávalók:

Fél kiló csirkeszárny
4 ek. ketchup
2 ek. méz

bors
kakukkfű
3 ek. olíva olaj
1 ek. citromlé

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk és besózzuk. Pácot készítünk a többi összetevőből, és alaposan bedörzsöljük a húsokba. Kikenünk egy hőálló tálat vagy tepsit kevés olíva olajjal, beletesszük a csirke alkatrészeket és 180°C-on 30 percig sütjük. Ha megsültek 10 percre még visszatesszük grillező fokozatra, hogy ropogósra süljön a bőrük is.
Ketchupos-mézes csirkeszárnyak




1 megjegyzés:

  1. ez az egyik legfinomabb étel amit anyukám készített mikor otthon laktam, imádom ahogy a méz és a ketchup rásül a szárnyakra

    VálaszTörlés