2012. október 7., vasárnap

Cukkini krémleves

Egy forró krémleves mindig jól esik a hűvösebb időkben. Most cukkiniből készült, saját termesztés, a fagyasztóból.

Cukkini krémleves

Hozzávalók:

250 g cukkini
3 szem közepes krumpli
1 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej lila hagyma
1 csokor friss petrezselyem zöld
1 késhegynyi őrölt szerecsen dió
2 dl tejszín
reszelt füstölt sajt
kuton vagy levesgyöngy
olíva olaj
bors


 Elkészítés:

A lila hagymát apró kockára vágom és kevés olíva olajon lepirítom. Ha üvegesre pirult felöntöm 1 liter vízzel és beledobálom a karikára szelt répát, a kockázott krumplit, a szeletelt cukkinit, a szeletelt fokhagymát, és ízlés szerint fűszerezem sóval, borssal. Ha a sárgarépa megfőtt akkor az egész levest betöltöm a turmixba. Turmixolás után vissza mehet a lábosba, hozzáadom a tejszínt, szerecsendióval fűszerezem, hozzáadom az apróra vágott petrezselymet és ha kell sózom még. Forrástól számított 2 percig főzöm és kész is. Leves gyönggyel és füstölt sajttal kínálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése