Tejszínes-parajos rakott krumpli |
Hozzávalók:
6 közepes szem krumpli
40 dkg friss spenót (a kertből)
3 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
olíva olaj
só
bors
3 dl tejszín
1 dl tej
Elkészítés:
A krumplit meghámoztam és vékony szeletekre vágtam. A spenótot megfonnyasztottam a kockára vágott vöröshagymával egy kevés olíva olajon. Amikor a paraj kicsit összeesett rányomtam a fokhagymákat és egy kicsit pirítottam még, majd felöntöttem a tejszínnel és a tejjel, fűszereztem.
Kivajaztam egy tepsit és bele rakosgattam egy adag szeletelt krumplit, ezt követően mertem rá egyet a spenótos öntetből és egy újabb réteg burgonya szelet következett. Ezt addig műveltem, amíg elfogytak az összetevők. A végén még pár fokhagyma szeletet rászórtam. 180°C sütőben 40-50 percig sütöttem, majd a végén bekapcsoltam a légkeverést még egy 5 percre.
Sütés előtt |
Sütés után |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése