2012. december 10., hétfő

Tarhonya készítése

Méltatlanul mellőzött köret nálunk valamiért. Ha pörköltet csinálok először a nokedli és a rizs jut eszembe, pedig a tarhonyát is nagyon szeretjük. Elkészítése ugyan úgy zajlik, mint a rizsé.
Tarhonyás hús esetében nem főzöm elő, hanem annyi szaftot csinálok a pörköltnek, hogy a tarhonya beszívja, majd a száraz tarhonyát a pörkölthöz öntöm és a sütőbe teszem lefedve.

Tarhonya


1. Kevés olajon lepirítottam 1 bögre száraz tarhonyát. Közben 2 bögre vizet vízforralóban felmelegítek.


2. A forró vizet a tarhonyához öntöm, megkeverem. majd egy fedővel lefedve az előmelegített sütőbe teszem 15 percre, 180C°-on.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése