Normál gáztepsi méretű sütemény lett belőle.
Zserbó |
Hozzávalók:
Tésztához:
85 dkg liszt
1 kk. sütőpor
60 dkg margarin
12 dkg cukor
3 tojás
2.5 dkg élesztő
2.5 dl tej
Töltelékhez:
1 üveg kajszi lekvár
50 dkg darált dió
30 dkg porcukor
Bevonathoz:
2 tábla étcsokoládé
1 ek. margarin
Elkészítése:
Kevés tejben egy kis cukorral felfuttattam az élesztőt. A
lisztet a sütőporral összekevertem, a margarint beleszeleteltem, a cukrot pedig
a tojásokkal kikevertem. Mindent hozzáadtam a margarinos liszthez ( a tejet fokozatosan) és
jól összegyúrtam. A tésztát pihenni hagytam egy fél órát meleg helyen letakarva, majd 4 egyforma részre osztottam és az első tésztát kinyújtottam a sütőtepsimbe. A tésztát megkentem lekvárral, megszórtam a cukrozott dióval és rászabtam a következő tésztát.
Az utolsó réteget villával átszúrkodtam, hogy ne púposodjon fel.
A rétegelt süteményt rögtön be is tettem az előmelegítetlen sütőbe. 180 C °-on kb. fél órát sütöttem. Miután kihűlt csokibevonatot készítettem a tetejére 2 tábla étcsokoládéból és egy evőkanál sütőmargarinból.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése