2010. december 20., hétfő

Aranygaluska

Mi ezt fő ételként szoktuk enni.
Hozzávalók:

200 g finom liszt
200 g rétes liszt
40 g vaj vagy sütőmargarin
3 ek. cukor
20 g élesztő
2 dl tej
4-5 ek. darált dió + 1 ek. porcukor a hintéshez
1 vaníliás cukor
+ 10g vaj kenéshez vagy sütőmargarin

Elkészítés:
A tejbe 1 ek. cukrot rakok és meglangyosítom, majd hozzá adom az élesztőt, hagyom futni kicsit. A vajat megolvasztom. A hozzávalókat berakom a kenyérsütőbe dagasztó-kelesztő programra, és hagyom dolgozni a gépet. A tésztát a gép 1 órán át keleszti , ha végzett kiveszem a tésztát és átgyúrom még egyszer.Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, kicsi gombócokat formázok a tésztából és nem túl szorosan egymás mellé helyezem őket. Olvasztok még 10 g vajat és megkenem a gombócokat alaposan, majd megszórom a cukros dióval és mehet be a sütőbe. 190 fokon légkeveréssel kb. 20-30 perc alatt készre sül.
Vanília sodó receptet itt találtok.
Aranygaluska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése