2010. december 27., hétfő

Kelkáposzta főzelék

Szoktam hozzá 2-3 szem krumplit tenni,mert Én így tanultam. Szerintem krumpli nélkül is finom annak aki szereti. Szokás szerint ezt is habarom mint minden főzeléket.

Hozzávalók:
500g (1 kis fej) kelkáposzta
2 közepes szem krumpli

bors
babérlevél

húsleveskocka vagy alaplé
1 kis fej vöröshagyma
olaj
őrölt pirospaprika
habarás

Elkészítés:
A kelkáposzta külső leveleit leszedem amég kell és felszeletelem csíkokra az egészet,kivéve a torzsát.
A krumplit is megpucolom, kicsi kockákra vágom, a hagymát felaprítom.Kevés olajban üvegesre dinsztelem a hagymát és egy kis pirospaprikát szórok hozzá,felengedem egy kevés vízzel.Beleteszem a többi hozzávalót és felengedem annyi vízzel ,hogy épp ellepje.40-50 perc alatt készre fő,majd tejfölös habarással behabarom a szokott módon.Virslivel,fasírtal stb. tálalom.
Kelkáposzta főzelék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése