2010. december 18., szombat

Vanília sodó

Nem bonyolult feladat,a legjobb benne ,hogy te döntöd el milyen sűrűségűt csinálsz. Nekem elsőre sikerült olyant csinálnom amilyent szerettem volna. Arra kell vigyázni ,hogy ha elzárod alatta a gázt még egy kicsit sűrűsödik. Ehhez mérten kell időzíteni. Akár házi puding is készülhet belőle.

Hozzávalók:
0,5 liter tejhez
4 tojás sárgája
1 ek. liszt
2-3 ek. cukor
1 ek. vanília aroma
habtejszínt is lehet hozzáönteni ,én ezt most kihagytam belőle,így is finom lett.kb. 2 dl-t a 4 sárgája elbír még.

Elkészítése:
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverem, hozzá adom az 1 kanál lisztet és a vaníliát folyamatos kevergetés mellett.Felöntöm tejjel,ezt is jól elkeverem. Felrakom a tűzre és egy habverővel folyamatosan keverem amíg el nem éri a kívánt állagot. Aranygaluskához, gyümölcsökhöz vagy csak magában ideális.
Vanília Sodó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése