2010. december 27., hétfő

Rántott párizsi

Úgy gondoltam megérdemel egy helyet a blogomban. Nem sokszor esszük ,de néha azért előkerül.Amég kollégista voltam töbször ettük és többen is :). Nagy előnye ,hogy olcsó és gyors. Most krumplipürével és tartármártással készült. Ehhez az ételhez mi rúd párizsit szoktunk venni vagy megkérem a húspultost ,hogy vastagabb szeleteket vágjon.

Hozzávalók:
250g párizsi

finomliszt
1 tojás + bele 1 evőkanál tejföl,só,bors
panírmorzsa

Elkészítés:
A tojást kikeverem tejföllel és fűszerekkel. Ha kicsit pikánsabb ízt akarunk akkor akár kakukkfüvet vagy más fűszert is keverhetünk bele. A párizsiket vastagabb szeletekre vágom beleforgatom lisztbe,tojásba, zsemlemorzsába és forró olajba kisütöm kb. 5 perc alatt mindkét oldalát. Egy papírtörlőre szedem és tálalható is.
Rántott párizsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése