2010. október 16., szombat

Krumplipüré

Az egyik kedvenc köretem a krumplipüré.Gyorsan megvan,egyszerű és nem kell sok hozzávaló,a krumpli meg egy olyan dolog ami általában mindig van otthon.Sokan tesznek bele bors helyett egy kevés szerecsendiót, de én nem rajongok annyira érte ezért csak egy kis borsot rakok.Pár alkalommal kipróbáltam a poros burgonyapüréket de hát közük nincs egymáshoz...

Hozzávalók:
5 szem közepes burgonya
tej
vaj vagy margarin

bors

Elkészítés:
A krumplit megpucolom és apró kockákra vágom.Egy lábosba másfélszer annyi vizet engedek mint amennyi krumpli van.Hozzáadok sót és addig főzöm amíg összenyomható lesz a lábos szélén.
Miután leszűrtem adok hozzá egy jó nagy kanál vajat vagy margarint,késhegynyi borsot és elkezdem keverni habverővel vagy krumpli nyomóval,esetleg robotgéppel.Ha sikerült már valamennyire összetörni a krumplit (robotgéppel ez elég gyorsan megy) (: akkor adok hozzá úgy 1 dl tejet és tovább keverem.Addig kell adagolni a tejet amíg habos állagú lesz ,de nem folyik el.
Burgonyapüré

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése