2010. október 17., vasárnap

Pácolt Fokhagyma

Ennek a "savanyúságnak" a története ,hogy egyik nyáron az egy hipermarketben vásároltunk pácolt fokhagymát amit aztán pörköltekhez, sült húshoz el is fogyasztottunk.Mindenkinek nagyon ízlett, de aztán nem kaptunk újra ,néztük több helyen is de sehol sem találtunk.Így aztán az ízéből kikövetkeztetve, összedobtunk egy próba adagot különböző fűszereket hozzáadva.Hetente nézegettük ,hogy végre mikor lesz jó,és kb. 3 hét elteltével be is érett.Annyira nagy sikere volt ,hogy egy étkezés alatt meg is ettük az egész üveggel.
Múlt héten megint vettünk 4 fej fokhagymát,és tudom ,hogy nem fogy el addigra amire megrothadna ezért bepácoltam.
Hozzávalók:
200g-os üveghez
2 nagy fej fokhagyma
2 evőkanál oliva olaj(elhagyható)
1 evőkanál fehérbor ecet
1 evőkanál 10%-os ecet
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
1 kiskanál majoranna
1 csipet bors
1 kiskanál oregáno
1 kiskanál kakukkfű
1 kiskanál bazsalikom
1 evőkanál víz

Elkészítés:
A fokhagymákat megpucolom,a nagyobbakat félbe vágom vagy negyedbe,a lényeg ,hogy egyforma méretűek legyenek. A hozzávalókat az üvegbe teszem,rácsavarom a kupakot és alaposan összerázom,majd belerakom a fokhagymákat és felöntöm annyi étolajjal ,hogy ellepje.A hűtőbe vagy kamrába rakva 3 hét elteltével fogyasztható.Húsok mellé ajánlom,akár más fűszerekkel is elkészíthető,lényeg ,hogy só,ecet és olaj legyen benne.A fokhagyma köztudottan nagyon egészséges,aki kevésbé szereti az ízét annak is ajánlom ,hogy próbálja ki,mert nincs az a mellbevágó fokhagyma íze.:)

Tipp:
  • fehér- vagy vörösbort is lehet hozzá adni 1-2 evőkanállal

Pácolt Fokhagyma




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése