Múlt héten megint vettünk 4 fej fokhagymát,és tudom ,hogy nem fogy el addigra amire megrothadna ezért bepácoltam.
Hozzávalók:
200g-os üveghez
2 nagy fej fokhagyma
2 evőkanál oliva olaj(elhagyható)
1 evőkanál fehérbor ecet
1 evőkanál 10%-os ecet
1 kiskanál só
1 kiskanál cukor
1 kiskanál majoranna
1 csipet bors
1 kiskanál oregáno
1 kiskanál kakukkfű
1 kiskanál bazsalikom
1 evőkanál víz
Elkészítés:
A fokhagymákat megpucolom,a nagyobbakat félbe vágom vagy negyedbe,a lényeg ,hogy egyforma méretűek legyenek. A hozzávalókat az üvegbe teszem,rácsavarom a kupakot és alaposan összerázom,majd belerakom a fokhagymákat és felöntöm annyi étolajjal ,hogy ellepje.A hűtőbe vagy kamrába rakva 3 hét elteltével fogyasztható.Húsok mellé ajánlom,akár más fűszerekkel is elkészíthető,lényeg ,hogy só,ecet és olaj legyen benne.A fokhagyma köztudottan nagyon egészséges,aki kevésbé szereti az ízét annak is ajánlom ,hogy próbálja ki,mert nincs az a mellbevágó fokhagyma íze.:)
Tipp:
- fehér- vagy vörösbort is lehet hozzá adni 1-2 evőkanállal
Pácolt Fokhagyma |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése