Hozzávalók:
(500 g húshoz)
500 g sertés darált hús (comb vagy lapocka)
2 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
4 paradicsom vagy ennek megfelelő mennyiségű sürítmény,konzerv paradicsom vagy paradicsom lé
só
delikát
4 szórás őrölt bors
1 kiskanál rozmaring
1 kiskanál kakukkfű
1 kiskanál majoranna
2 teáskanál oregáno
2 teáskanál bazsalikom
1 kissebb egész babérlevél
cukor(én 2 teáskanállal raktam)
oliva olaj (másik is jó)
fél deci vörösbor
worchester szósz (elhagyható)
1 teáskanás őrölt fűszer paprika
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágom,a répát lereszelem és kevés olajon megdinsztelem őket.Ezt követően hozzá rakom a darált húst és befűszerezem(cukor kivételével),hozzá adom a szeletelt paradicsomot,a fűszer paprikát,a szeletelt fokhagymát,a vörösbort és fedő alatt 10 percig főzöm kevergetés mellett és a víz folyamatos pótlásával.Ha átfőtt a hús akkor worchester szósszal és cukorral "beállítom" az ízét.Erre azért van szükség ,mert a bolti paradicsomnak így télen nincs íze(most már nyáron sincs azt tapasztalom,és a vitaminok jelenlétéről is kétségeim vannak...), valószínűleg házi érett paradicsomnál ez nem szükség.
Tipp:
- Friss fűszerek (bazsalikom,petrezselyem) hozzáadásával tálaláskor még jobban fel lehet dobni az ízét
- Aki szereti a gombát vagy az oliva bogyót azt is lehet hozzá rakni főzés közben vagy az olivát a végén
- A paradicsom héját le szoktam húzni úgy ,hogy megmosom őket,vágok rajtuk két X-et és bedobom a tészta főző vizébe amikor forr 1-2 percre.Ha kiveszed szinte levetkőznek maguktól és fel lehet szeletelni
- A maradék szószt le szoktam fagyasztani,egy nehéz nap után csak kiolvasztom és tésztát főzök mellé vagy jó lesz majd a lasagne-ba.
Bolognai spagetti |
Ez egész jól néz ki, most megtudnám enni :) ki fogom próbálni a recepted, de én az olivát elhagyom, nem tartozik a kedvenceim közé :D Klassz a blogod!
VálaszTörlésjöhet pár süti recept is ;)
Di4
Szia!Igyekszem naponta bővíteni a recepteket,nem sokára jönnek a sütikék is:)
VálaszTörlés