2010. október 25., hétfő

Sárgaborsó főzelék

Ha van lehetőségetek főzzétek kuktába,mert igen időigényes ahogy a lencse is.
Hozzávalók:
250 g sárgaborsó(feles borsó)
1 kis hagyma
szalonna kockák
1 kiskanál fűszer paprika
delikát

babérlevél
majoranna
2 liter húsleves alaplé vagy leves kocka
habarás

Elkészítés:
A sárgaborsót előző este átmosom és beáztatom vízbe,így könnyebben megfő.
A hagymát és a szalonnát felszeletelem kis kockákra,majd kevés olajon megpirítom.Ha a hagyma már üveges hozzáadok őrölt fűszerpaprikát és felöntöm egy deci vízzel.Hozzá adom a sárgaborsót,húslevest ha van,ha nincs akkor egy leves kockát és 2 liter vizet,fűszereket.Forrástól számított 2 órán át főzöm fedő alatt,néha kevergetve ,mert ez is letapadós.Az elpárolgott vizet csak forró vízzel szabad pótolni,mert sosem fő meg.2 óra elteltével botmixerrel átturmixolom és főzöm még 5 percig.Tejfölös habarást adok hozzá és újra forralom 1 percig.
Tálalható fasírozottal,virslivel,főzőkolbásszal stb.
Feles borsó főzelék

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése