Hozzávalók:
2-3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem gyökér
Friss petrezselyem levél
1 közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
csirke mell filé kockázva vagy
csirkeaprólék (Én két szárnyból,farhátból,nyakból,esetleg egy combból szoktam)
delikát
só
főzőtejszín
tárkony
bors
majoranna
babérlevél
lehet még bele tenni gombát és cukorborsót is
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítom,a répákat és a petrezselyem gyökeret tetszés szerinti méretre vágom(Én olyan 2 centisekre szoktam). A húst felrakom főni sós-delikátos vízbe. Ha felforrt kb. 5 percig barna hab fog távozni a húsból,ezt egy szűrővel le kell szedni.A habolást követően tegyük takarék lángra,úgy hogy éppen csak mozogjon. A hagymát és a fokhagymát egészben beleteszem majd a zöldségeket, sózom, delikátozom. Ilyenkor adok hozzá leves kockát,borsot,majorannát,babérlevelet és tárkonyt.A hús puhulásáig kell főzni a levest ami a csirke korától függ(Bolti csirkénél én egy órát szoktam). Csak csirkemell esetében a zöldségeket teszem fel főni elöbb,majd az utolsó 20-30 percben adom hozzá a csirkemellet. Ha elkészült lassan beleöntöm a tejszínt és esetleg egy kis vizet még ha nagyon elfőtte a levét ,valamint egy kevés tárkonyt.Újra forrás után kész is.Citromlével,tárkonyecettel lehet tálalni.
Tárkonyos csirkeragu leves |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése