2010. október 23., szombat

Rizsfelfújt - Rizskoch

Kicsit időigényes,de olcsó és finom édesség.Két embernek nem érdemes ezt az ételt elkészíteni,ezért a recept is 4-5 főre szól.
Hozzávalók:
250 g rizs
200 ml víz
1 liter tej
csipet só
150 g cukor
2 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
ízlés szerint mazsola
5 tojás
2 púpozott kanál liszt
50 g vaj vagy margarin
A tepsi kikenéséhez margarin és morzsa vagy liszt

Elkészítés:
A rizst,1 vaníliás cukrot,egy csipet sót és a 200ml vizet beleöntöm egy jó nagy hőálló tálba és mikróba addig melegítem még be nem szívja (lehetőleg Jénaiba ha ez nem megoldható ,akkor inkább a gázon főzzd folyamatos kevergetés mellett).Ha felitta a vizet ,akkor öntök hozzá fél liter tejet és tovább főzöm.Ha ezt is beszívta ,a maradékot is hozzá adom és addig melegítem amíg kellően megpuhul.Végül alaposan belekeverem a citromhéját,1 vaníliás cukrot,cukrot,mazsolát,lisztet és egy órán át lefedve állni hagyom.Ha letelt az egy óra a tojásokat szétválasztom,a sárgáját felverem az 50 g vajjal majdnem teljesen homogénre, majd belekeverem a rizsbe.
Ezt követően a fehérjét is felverem és óvatosan beleforgatom a rizsbe.Kivajazott lisztezett tepsibe öntve,előmelegített 200 fokos sütőben kb.30 percig aranybarnára sütöm.
 Lekvárral,vanília sodóval,pudinggal,málna szörppel lehet tálalni.
Rizsfelfújt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése