2010. október 20., szerda

Zabpelyhes süti

Egyszerű,gyors,egészséges süti.
Hozzávalók:
5 dkg olvasztott margarin
1 tojás
2 dl tej
2 csapott evőkanál cukor vagy méz
2 evőkanál valamilyen tömény alkohol (rum,cherry,konyak, whisky)
250g zabpehely vagy valamilyen zabpelyhes,búza pelyhes műzli
4-6 kocka étcsokoládé
fél csomag sütőpor (tapasztalataim szerint elhagyható,mert nem igazán nőnek meg tőle)
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 marék diák csemege
fűszerek ízlés szerint (fahéj,szegfűszeg,szegfűbors,esetleg mézeskalács vagy bólé fűszerkeverék)

Elkészítés:
A csokit apróra vágom,a magvakat össze töröm és az összes hozzávalót a liszt kivételével összekeverem egy nagy tálba.10 percet pihentetem majd hozzá keverem a lisztet.
Sütőpapírral kibélelek egy tepsit és arra adagolok evőkanálnyi darabokat és kicsit ellaposítom őket.
170 fokon 10-15 percig sütöm.

Tipp:
  • diákcsemege helyett tetszés szerint például dió,mogyoró,kesudió,mandula,mazsola,aszalt gyümölcsök is jók
Zabpelyhes süti

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése