2010. október 15., péntek

Töltött padlizsán

Ezt az ételt ritkábban csináljuk, de nem azért mert nem szeretjük hanem, mert ez ritkán jut eszünkbe.

Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kb. 400g darálthús
majoranna
olaj

bors
delikát
rizs(elhagyható)
tejföl
sajt
fél citrom leve

Elkészítés:
A padlizsánokat félbe vágom és egy kanállal kiszedem a belsejüket úgy ,hogy kb. 1 cm-es "hús" megmaradjon.Ez után a belét egy tálba felkockázom és enyhén lesózom,borsozom és egy negyed citrom levével összeforgatom.A megmaradt padlizsánok külsejét egy ecsettel megkenem olíva olajjal (napraforgó is jó) a belsejét megszórom enyhén delikáttal és beléjük facsarom a maradék citrom levét,majd 5 perc elteltével  berakom 180 fokos előmelegített sütőbe 15 percre egy tepsibe.Közben felkockázom a vöröshagymát és a fokhagymát és egy lábosba olaj hozzáadásával üvegesre pirítom.Ha kész hozzáadom a darálthúst,sót,borsot,majorannát,és folyamatosan kevergetem.Miután a hús átfőtt hozzáadom a padlizsán kockákat,majd fedő alatt addig párolom amíg meg nem fő.Ha kész van lehet hozzá főtt rizst adni,de nem muszáj.A tölteléket betöltöm a padlizsánokba,tejfölt teszek a tetejére és sajtot reszelünk rá a végén.Előmelegített sütőben 180 fokon 20-30 percig sütöm.
Töltött Padlizsán


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése