2010. október 16., szombat

Máglyarakás

Azt nem lehet mondani, hogy gyorsan elkészül, de megéri a ráfordított időt.Általában nem marad belőle másnapra.:) Nem csak desszertként,főételként is szoktuk fogyasztani.
4-5 személyre

Hozzávalók:
3-4 szem alma(lehetőleg savanyú fajta)
1 kávéskanál őrölt fahéj
3 csomag vaníliás cukor
5 tojás
3-4 evőkanál porcukor
1/2 liter tej
barack lekvár
margarin
 1 kanál citromlé

Elkészítés:
Az almát meghámozom, lereszelem, majd 1 kiskanál fahéjat és 2 csomag vaníliás cukrot adok hozzá, hagyom állni ,hogy jól összeérjen.A kifliket felszeletelem, tojásokat szétválasztom, a sárgájához hozzáadok 1 vaníliás cukrot és 2-3 evőkanás porcukrot, majd fehéredésig kikeverem.Ha kivilágosodott és habos jellegű lett akkor elkezdem keverés közben hozzáadni a tejet és egy evőkanál barack lekvárt.Ez után hozzáadom a tejes szószt a kiflikarikákhoz és néha megkeverem,hogy az összes kifli magába szívja.
Margarinnal kikenek egy tepsit és egy kevés zsemlemorzsával megszórom,majd erre jöhetnek a kiflik.
Az almát a kiflik tetejére halmozom, nem baj ha nagyon leveses lesz.Ezt az egyveleget berakom az előmelegített 180 fokos sütőbe és 30-40 percig sütöm.
Ha letelt az idő a tojásfehérjét felverem habnak,majd bele adok egy kanál citromlevet és további 2 percig verem.Ez után hozzáadok még 1 kanál porcukrot és egy kanál barack lekvárt és tovább verem még 2 percig.
Kiveszem a készre sült almás kifliket és óvatosan a tetejére simogatom a habot. Díszítésként egy villával csíkokat,pöttyöket vagy rácsot formázok rá és vissza teszem a sütőbe annyi időre míg a teteje barnára pirul(5-10 perc kb.).
Ha elkészült várjunk vele kb. 20 percet felvágás előtt mert frissen szétesik.


Máglyarakás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése