2010. október 28., csütörtök

Karfiol leves

Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél fej karfiol
2 szórás őrölt bors
3 szál sárgarépa
1 szem burgonya
1 szál petrezselyem gyökér
1 kiskanál őrölt fűszerpaprika
1 húsleves kocka vagy 2 liter húsleves


Elkészítés:
A zöldségeket megpucolom,megmosom és kis szeletekre vágom.A hagymát kicsi kockákra vágom és egy kevés olajban üvegesre pirítom,majd hozzáadom a fűszerpaprikát,elkeverem, és felöntöm 2 liter vízzel.
Ez után hozzáadom a zöldségeket és a leveskockát,a sót.A zöldségek puhulásáig főzöm(kb. 40 perc) és tejföllel tálalom.
Jó étvágyat!:)
Karfiol leves

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése