2010. november 16., kedd

Tartár mártás

Nem bonyolult elkészíteni,bolti majonézzel is készíthető,ebben az esetben a tojások és az étolaj nem kell,és a mustárból is elég kevesebb.

Hozzávalók:
3 tojás sárgája
3 kiskanál mustár
1-1,5 dl étolaj
1 kis tejföl
1-2 kiskanál cukor

őrölt fekete bors
3 kiskanál citromlé

Elkészítés:
A tojások sárgájához hozzáadom a mustárt és addig keverem habverővel vagy robot géppel amíg elég kemény és fehér lesz,ez kb. 5-10 percet vesz igénybe géppel is.Ha kész folyamatos keverés közben nagyon kicsi csíkban kezdem hozzá adagolni az olajat.Fontos,hogy ne kerüljön bele sok olaj egyszerre főleg az elején mert nem tudjuk bele dolgozni.Ha bele került az összes olaj(ez a majonéz ilyenkor),hozzá adok egy kis pohár tejfölt,és a többi hozzávalót.Nem mindenkinek egyforma az ízlése, így a maradék  hozzávaló mennyisége szabadon variálható.Krumpli salátához,vagy csak úgy rántottakhoz használom leginkább.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése