Hozzávalók:
500g sertés darált hús(comb,lapocka)
2 közepes fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
2-3 kiskanálsó
3 kiskanál pirospaprika
1 kiskanál bors
2 kiskanál delikát
2 nagy szelet kenyér vagy egy zsemle
Elkészítés:
A kenyeret beáztatom vízbe(akkor jó ha száraz),az ideális mennyiség a hús fele kinyomkodás után.A hagymát nagyon apróra vágom,a fokhagymákat nyomóval összepréselem és hozzáadom a darált húshoz.A kenyeret jól kinyomkodom és ezt is hozzáadom a húshoz,a fűszereket is bele szórom és kézzel jó alaposan összedolgozom.Ha összedolgoztam ilyenkor szoktam megkóstolni és ha nem tetszik még fűszerezem kicsit,most azonban kimértem miből mennyit kell rakni pontosan ,hogy finom legyen így nektek már nem kell megkóstolni ha irtóztok a nyers hústól :).Ha ideális az íze hozzáütök egy tojást és jól eldolgozom,majd berakom a hűtőbe fél órára ,hogy összeérjen.
Rakok fel teflon serpenyőbe olajat és az "anyagból" vizes kézzel apró gombócokat formázok,kicsit lapítom és óvatosan berakom a forró olajba.Közepes lángon 5-10 percig sütöm őket egy-egy oldalon ,majd szalvétával vagy papírtörlővel kibélelt tálba teszem,hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
Főzelékkel,salátával vagy csak valami körettel fogyasztható.
Tipp:
- Ha nem akarjuk mindet megsütni ,mert sok akkor kicsi golyókat formázva(és lapítva) helyezzük őket egy zsemlemorzsával leszórt tálcára és rakjuk a fagyasztóba.2 óra múlva szedjük le őket a tálcáról és pakoljuk egy zacskóba .Ezzel a módszerrel nem ragadnak össze a gombócok és könnyű darabonként előszedni ha szükséges.Fagyos állapotban célszerű sütőben kevés olajon megsütni vagy nagyon lassú lángon kb.20 percig sütni oldalanként.
Fasírt |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése