2010. november 21., vasárnap

Paprikás krumpli

Hozzávalók:
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
6 szem krumpli
egy pár kockányi szalonna kockázva
fél szál füstölt kolbász
1 szál főzőkolbász vagy 4 szál virsli
4 kiskanál őrölt piros paprika
1 babér levél
1/2 kiskanál majoranna

delikát
zsír vagy olaj
1/2 paradicsom
1/2 paprika
bors

Elkészítés:
A burgonyákat megpucolom és felkockázom.A hagymákat kockára vágom,egy kevés zsírral, a szalonnákkal üvegesre pirítom.Ha üveges hozzáadom a pirospaprikát,felöntöm fél liter vízzel,hozzáadom a krumplit,a fűszereket,a fokhagymákat,paradicsomot,paprikát,füstölt kolbászt és a sót.Ha a krumpli mgpuhult hozzáadom a főzőkolbászt és további 10 percig főzöm.A babérlevelet és paprikát a főzés végén eltávolítom.Savanyú uborkával,uborka salátával,esetleg tejföllel tálalom.
Paprikás krumpli

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése