2010. november 17., szerda

Mustáros-fokhagymás tőkehal rántva

Sajnos nem sokszor eszünk halat,pedig nagyon egészséges.Nem is azért,mert nem szeretjük hanem ,mert nem jut eszünkbe meg egy időre mindíg elég.
Hozzávalók:
500g tőkehal filé

Pác:
1-2 evőkanál mustár
őrölt fekete bors

1 evőkanál citromlé
2-3 gerezd fokhagyma(összenyomva)
2 evőkanál olíva olaj

Bundához:
1 tojás

bors
3-4 evőkanál finom liszt
kevés víz

Elkészítés:
A halfilét lemosom és papírtörlőn lecsepegtetem,majd alaposan besózom egyenként a szeleteket,ha kell kisebbre vágom őket.A fenti pác összetevőket összekeverem,beleforgatom a hal darabokat és legalább egy-két órát állni hagyom a hűtőben.A bundához valókat összekeverem és sűrű,de még folyós palacsinta tészta állagot készítek belőle.A pácolt filéket beforgatom először kevés lisztbe aztán a tésztába és bő olajban,közepes lángon szép barnára sütöm(kb. 5-10 perc egy-egy oldal).
Tőkehal rántva

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése