2010. november 9., kedd

Piedone bab - Hagymás bab

 Ezt a párom édesanyjától tanultam.A neten sokféle receptet lehet találni erre,én így csinálom.
4-5 személyre

Hozzávalók:
600 g vöröshagyma
fél szál füstölt kolbász
4 konzerv vörös bab(így gyorsan kész) 250g azt hiszem dobozonként
2 kiskanál só
2 evőkanál delikát
fél liter paradicsom lé
5 szál virsli vagy 1 szál főzőkolbász
3-4 dl víz
2 kiskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:
A hagymát megpucolom és félkörökre vágom,felrakom kevés olajba sülni.Közben a virslit és a kolbászt karikákra vágom és a babokat átmosom.Ha üveges a hagyma hozzá dobom a pirospaprikát majd felöntöm a vízzel és hozzáöntöm a babokat,a kolbászt,paradicsom levet és a sót,delikátot.Forrástól számított 30-40 percig főzöm,néha megkeverve,nehogy lekapja.

Tipp:
  • Adagokra szedve ez is lefagyasztható
  • A csípős paprikával még finomabb :)
Hagymás bab

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése