Hozzávalók:
2 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500g csirke hús (csonttal együtt)
1 kiskanál majoranna
1 db babérlevél
4 szórás őrölt fekete bors
fél kiskanál kakukkfű
4-6 kiskanál őrölt fűszerpaprika
3 kiskanál delikát
1 kiskanál só
1 dl paradicsomlé vagy sűrítmény vagy 1 szem friss paradicsom
3 dl víz
olaj
Elkészítés:
A vöröshagymákat megpucolom,apró kockákra vágom,és felrakom a tűzre pirulni.Közben megtisztítom a húst és ha vastagok a combok vágok le a húsból,a levágottat felkockázom.Ha a hagyma üvegesre pirult beledobom a babérlevelet,a fűszerpaprikát,a húst és fél deci vizet ,hogy ne tapadjon le.Fedő alatt 5 percig hagyom párolódni,időnként megkeverem.Ezt követően hozzáadom a többi összetevőt és vizet.A fokhagymát bármilyen formában hozzáadhatom,én most szeletekben tettem bele.
Fedő alatt takarék lángon kb. 45-60 perc alatt készre fő.Nokedlival,tésztával,burgonyával tálalható.
Csirke pörkölt nokedlival |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése