2010. november 18., csütörtök

Vaj galuska

Levesbetétként isteni,sokféle módon olvastam már róla,ez saját recept,csak egyszerűen...Nagyobb mennyiségekben köretként is el tudom képzelni.

Hozzávalók:
1 evőkanál vaj vagy margarin
3-5 evőkanál rétes liszt

delikát
1 tojás
1-2 szórás őrölt fekete bors

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük nokedli tészta állagúra(a liszt mennyisége a minőségétől függ) és 10-15 percet állni hagyjuk.Forró sós vízbe egy kiskanállal szaggatjuk ki.Lesz egy kellemes vajas íze.Javaslom ne közvetlenül a levesbe hanem egy külön edénybe főzzétek ki,mert a leves hamarabb megsavanyodik ettől(ahogy a tésztától is).
Vajas galuska

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése