Hozzávalók:
120g finomliszt
120g rétes liszt
2 kiskanál sikér
2 tojásfehérje
10g élesztő
50 ml víz + 3 kiskanál cukor
2 evőkanál kefír vagy tejföl
2 evőkanál vaj
2 kiskanál só
Elkészítés:
A cukros vizet kicsit felmelegítem és bele morzsolom az élesztőt.A száraz összetevőket(lisztek,sikér,só) még a mérleg táljába összekeverem és beleöntöm a kenyérsütő táljába,majd a többi hozzávalót is a tetejére öntöm.A sütőt dagasztásra állítom,ami majd meg is keleszti a tésztát.Ha kész 4-6 részre osztom a tésztát és kinyújtom őket egy kicsit,majd a szélesebb részétől a keskenyebb felé feltekerem egyenként a kifliket,kicsit görbítve a tepsibe helyezem sütőpapírra.A tetejét a maradék tojássárgájával megkentem kevés lenmagot és sót szórtam a tetejükre.A sütőt beállítom 50 fokra és egy órát még kelesztem a kifliket,majd 200 fokon 20-30 perc alatt légkeveréssel készre sütöm őket.
Vajas kifli |
Nagyon guszta
VálaszTörlés