2010. december 19., vasárnap

Lepcsánka-Tócsni-Röszti

Elég sokféle neve van ennek az ételnek és sokféle elkészítési módja.
Mi legtöbbször tejfölös bableveshez vagy csak tejföllel, esetleg fokhagymás tejföllel esszük.
Köretként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
2-3 szem közepes méretű krumpli
2-4 ek. liszt
kevés só
1 kk. delikát
bors
kevés víz kefír

Elkészítése:
A krumplit meghámozom, lereszelem,fűszerezem és 5 percig állni hagyom.
Hozzá öntök fél deci vizet és teszek hozzá lisztet, annyit hogy közepes állagú legyen.Egy teflon serpenyőbe olajat hevítek és evőkanállal bele "szaggatom" a lepcsánkákat. Közepes lángon aranybarnára sütöm őket.
Lepcsánka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése