2010. december 28., kedd

Zöldségtorta

Ideális hidegtálakhoz,de máskorra is isteni köretként.
Önmagában is fogyasztható.

Hozzávalók:

500 g tetszőleges zöldség (minél többféle annál jobb szerintem, de egyféléből is készülhet)
100 g gépsonka
150 g reszelt trapista sajt
3 db tojás
50 g liszt
5 dl tej
50 g vaj
20 g zsemlemorzsa

bors
vegeta

Elkészítés:
A zöldségeket sós-vegetás vízben megfőzzük.
A tejet felrakom melegedni egy edénybe, a vajat és a lisztet egy másik nagyobb lábosba összemelegítem. Ha a tej majdnem forr hozzáöntöm a vajas liszthez és kicsit összefőzöm 2-5 perc.
Kihűtöm a tejet ,majd hozzákeverek 3 tojássárgáját ,kockázott sonkát,sajtot és a leszűrt zöldségeket. A tojásfehérjéket habbá verem egy csipet sóval és sütés elött ezt is a zöldséges elegyhez keverem.
Egy tepsit vagy sütőformát (ha már torta) kivajazok és megszórom zsemlemorzsával, beleöntöm a zöldségtortát. A tetejére lehet még egy kis sajtot reszelni. 20-40 perc alatt 180  fokon készre sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése