Hozzávalók:
3 szelet cukkini
fél karalábé
1 csokor petrezselyemzöld (száránál összekötve pici cérnával)
3 vastag szár sárgarépa
1 vastag petrezselyem gyökér
3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
1 babérlevél
fél tv paprika
3 szem paradicsom mag nélkül (mert magot szedtem a parikból aznap)
bors
só
Elkészítése:
A csontokat felrakom főni egy ek. sóval és annyi vízzel, hogy épp ellepje a őket. Megvárom még felforr és habot ereszt, ekkor a habokat leszedegetem amíg cuccolja ki magából. Amint befejezte ezt az időhúzós, cseppet sem vicces tulajdonságát bepakolok minden felsorolt hozzávalót mellé és felöntöm vízzel. A víz mennyisége kicsit több legyen mint amennyi pont ellepné a hozzávalókat. Megvárom még felforr és takarékra teszem annyira hogy épp csak mozogjon. Kb. másfél - két órán keresztül szoktam főzni a sertés csontokat, marhának lehet hogy kicsit több kell, csirkének kb. 1 óra is elég. Amint kész, kiszedegetem a húst, a zöldségeket és leszűröm.
Csontleves |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése