2012. szeptember 19., szerda

Csontleves

Sosem dobok ki semmilyen nyers csontot, mert nagyon jó kis csontleves készülhet belőle vagy a kutyánknak is nagy örömet tudok okozni vele (persze neki is csak előfőzve). Most sertéskarajból maradtak csontok a tejfölös húsom alapanyagának "melléktermékeként" ezért egy jó zöldséges csontleves készült belőle. A levesbetét grízgaluska lett.

Hozzávalók:

3 szelet cukkini
fél karalábé
1 csokor petrezselyemzöld (száránál összekötve pici cérnával)
3 vastag szár sárgarépa
1 vastag petrezselyem gyökér
3 gerezd fokhagyma
1 közepes fej vöröshagyma
1 babérlevél
fél tv paprika
3 szem paradicsom mag nélkül (mert magot szedtem a parikból aznap)
bors


Elkészítése:

A csontokat felrakom főni egy ek. sóval és annyi vízzel, hogy épp ellepje a őket. Megvárom még felforr és habot ereszt, ekkor a habokat leszedegetem amíg cuccolja ki magából. Amint befejezte ezt az időhúzós, cseppet sem vicces tulajdonságát bepakolok minden felsorolt hozzávalót mellé és felöntöm vízzel. A víz mennyisége kicsit több legyen mint amennyi pont ellepné a hozzávalókat. Megvárom még felforr és takarékra teszem annyira hogy épp csak mozogjon. Kb. másfél - két órán keresztül szoktam főzni a sertés csontokat, marhának lehet hogy kicsit több kell, csirkének kb. 1 óra is elég. Amint kész, kiszedegetem a húst, a zöldségeket és leszűröm.

Csontleves

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése